Laitetaanpa Tatun kisojen alkua odotellessa mankkua käsiin ja paneudutaan kyykkytempauksen tekniikkaan:Ja eikun tankoon kiinni ja sormilukot päälle. Leukaa ylös ja pyrstöä alas:Ilman happea et kauaa rautaa liikuttele. Keuhkot täyteen ja pallea pulleaksi.Jaloilla lähtee, selkä tiukkana!Noston alkuvaiheen tärkeyttä ei voi koskaan korostaa liikaa. Asia tiedetään myös Kiribatilla ja Kambodsassa:

Simo kertoi aikoinaan varsin värikkäin sanakääntein minne tanko pitää saada polvien ohituksen jälkeen ilman käsivarsivetoa, että päästään suorittamaan tehokas kakkosveto, tai vaikkapa loppuponnistus.Ja eikun hartiat korviin ja allemeno perään....Sinne napsahti ja jos kolinaa ei kuulu edestä eikä takaa...niin eikun ryhti tiukkana paine keskivartalossa säilyttäen montusta pois.Enää ei tarvitse kuin odottaa alaskomentoa. Tiukka katse keskituomariin ei ole haitaksi.Alaskomennon jälkeen tanko etupuolelta saattaen lavalle ja onnistuneen suorituksen jälkeen urheilullinen tuuletus kuuluu asiaan, josta mallia näyttää toivon mukaan kaikille tuttu mies ainakin nimeltä. :-)PS:

Kommentointi tähän postaukseen olisi suotavaa, sillä arvon kaikkien  sähköisen kynänjäljen jättäneiden kesken täysin omakustanteisen ja omalla vastuulla suoritettavan viikon matkan Pohjois-Koreaan painonnostolukioon.  Oikeastaan tuon viimeisen postimerkin tarkoitus on kertoa siitä, millaista arvostusta lajimme nauttii niissä maissa joista sen todellisen menestyjät ja osaajat tulevat. Olkoonkin että treenimetodit ovat osin toiset kuin Suomessa.