..ratkotaan ketkä pääsevät pomppaamaan Porissa mitalikorokkeelle, kuten kuvan Nicu Vlad kolmissa Olympialaisissa. Losissa mies oli ihan keskipallilla. Postimerkin tunnettu porilainen puolestaan saalisti noista kisoista pronssia ja tiedä vaikka mies olisi huomenna Urheilutalon kuumassa kisatunnelmassa mukana katsomassa ja kannustamassa.

Ärkoolaisia lavalla nähdään kolme. Jaakko kisaa seiskaseiskan b-ryhmässä yleisten SM-nostojen ensikertalaisena ja jokainen voitettu "päänahka" tulisi olemaan plussaa tässä kisassa.

Kuuskakkosissa tullaan näkemään iltapäivällä kova vääntö saman sarjan viimevuotisen taisteluparin ( Sami / Matias ) kesken mestaruudesta, johon tuskin Tampereen ja Parkanon kokeneet nostajat pystyvät mukaan lähtemään, mutta senhän näkee huomenna.

Ekin nostopäivästä en ole satavarma, mutta Eijan kunto on satavarmasti ennätyssellainen  varsinkin työnnössä. Viimeistään sunnuntaina tämäkin tiedetään.  Pirjo joutuu toipilaana valitettavasti jättämään kisat väliin.

Viiskutosiin on ennakkoon ilmoittautunut neljä nostajaa ja koko kvartetti on kahden kilon sisällä tuloksissa. ( 140 - 142 )   Onnistuessaan KaJun Santeri omaa hyvät mitskumahdollisuudet, ellei sitten kuuskakkosista joku vedä tähän sarjaan ja sekoita pakkaa.

Miika veikkasi kuusysiin yllätysmitalistia Lohtajalta. Pärrestä ei kyllä tiedä vaikka mitalin nappaisikin, jos vain keskikroppa pitää. Seiskaseiskan ainoa jännitysmomentti on voittajan suhteen  tulos. Veikkaan Milelle hyvää päivää ja tulosta 307 kiloa ( 140+167 ) 

Muut mitalit tässä sarjassa jätän jakamatta. Toivottavasti Antti on saanut kätensä kuntoon ja pystyy kuntonsa edellyttämään 260 kilon tulokseen. Sillä olisi listalla kohtalaisen hyvällä sijalla.

Kasivitonen menee kovin tuloksin Joensuuhun ja ysinelonen vielä kovemmin Kalajoelle ( 150+196 ) . Samassa sarjassa nostava Miikan seurakaveri Jani on näkemäni perusteella kovassa nousukunnossa ja onnostuessaan nuori Junkkari rikkonee b-ryhmässä 260 kilon rajan.  Satavitonen on minulle "outo sarja", mutta tilastojen mukaan voitosta kisaavat kovimmin miehet Riihimäeltä ja Keljosta.  Hynnin  tekemiset superissa  kiinnostavat  myös, jaksaako "vanha" vielä nousta jopa mestaruustaisteluun.

Naisten useassa sarjassa piikkipaikalta lähtijä asemansa tulee säilyttämään. Nelikasissa tosin Lohjan Laura tulee haastamaan Teaa tosissaan ja ainahan viimehetken sarjavaihdot voivat aiheuttaa ylläreitä. Tosin nehän on pitänyt tätä kirjoittaessani jo tehdä. Minnaa ei näissä kisoissa vielä nähdä. Pikkusisko Hanna sentään on mukana puolustamassa Junkkarien naispainonnostoa sarjassa 58 kiloa.

Tässäpä Day After pakinaa, täydennykset kommentoiden ovat sallittuja ja erimieltäkin saa kanssani olla. :-)