Nääshalli on ollut perinteisesti RK:n nostajille hyvä kisapaikka, eikä tuo taika murtunut tänäänkään siellä alkaneissa peruskoululaisten mestaruusnostoissa.

Jenna nosti toisen mestaruutensa, tällä kertaa sarjaan 44kg tuloksin 23+34=57 kg. Tempaus ja yhteistulos ovat tytön uusia ennätyksiä, kuin myös pe-rautoja sarjaan 48kg / 23v.  ja parempaankin olisi ollut mahdollisuuksia, josta kertovat yli menneet nostot kummassakin lajissa pari kiloa kovemmista raudoissa. Kakkosena sarjassa Helmi, tuloksin 15+21=36kg. Voitto siis Sieviin ja hopea Kalajoelle.

Nanni päätti kisaurakkansa näissä karkeloissa komeasti voittamalla ensimmäisen kerran mestaruuden sarjanaan +63 kiloa. Tulos myös kova: 48+56=104 kg. Tempaamalla paranivat kilolla peräti kolmen eri ikäryhmän ( 17-, 20-, 23-v. ) pe-lukemat. Rebekka osallistui tänään noihin kisoihin seitsemännen kerran.

Anniina kisasi omassa tutussa viiskasin sarjassaan kakkossijan arvoisesti sivuten sekä tempaus, että yhteistulosrekkaansa. Hopea matkasi Kannuksen Mutkalammille tuloksin 41+48=89kg.

Rene on ollut näissä kisoissa mukana joka vuosi alkaen vuodesta 2007. Silloin sijoitus oli neljäs sarjaan 35kg. Sen jälkeen toiminta lavalla on ollut mestaruuden arvoista viisi kertaa peräkkäin. Ensin kaksi kertaa kolmivitosiin ja siitä nelikymppisten ja nelivitosten kautta edeten tämänpäiväiseen sarjaan 50 kg. Tulos myös tänään erittäin hyvä: 45+69=114kg. Työntötulos jää vain kilon Samin 17-v. pe-raudoista jotka myös on nostettu tuolla samalla kisapaikalla.

 Renen takana Ylivieskaa edustanut RK:n nostaja Aleksi kamppaili ankarasti pronssista. Komeat omat ennätykset ( 41+51 ) eivät aivan tällä kertaa siihen riittäneet vastustajan mennessä viimeisellä työnnöllään kilolla Aleksin edelle.

Tässä samassa sarjassa kisasi yhteensä kahdeksan nostajaa ja mukana myös Joonas Kalajoelta sijalla seitsemän tuloksin 17+25=42kg ja vain kilon päässä Joonaksen takana kahdeksantena Jimi Vetelin Pulkkisista tuloksin 19+22=41kg. Eteenpäin ovat mennet molemmat pojat selkeästi sitten Kalajoen pm-kisojen.

Ekin toimittamasta kisaraportista selvisi että vielä yksi mitali tuli Kalajoelle ja sen nosti Junkkari-Severi. Sähäkkä tekniikkataituri teki sarjaan 35 kiloa komean tuloksen 26+36=62kg

Kisat jatkuvat huomenna. Kalajokisista nostaa sarjassa 77 kiloa Lasse.