..eivät ole pelkästään soutulavittassa talveaan viettäneet sillä maakunta vei nimiinsä molemmat piiriottelut tänään Äänekoskella. Vaikka K-P:n väki ottikin turpiinsa, niin yksilösuorituksista löytyi paljon ilonaiheita joista Sami ja Eki minulle tänään puhelimella raportoivat ihan intona.

Naisten ankkurina nostanut Eija ei tänään ollut rautoja yli roiskinut, vaan kisa tuotti oman tempausenkan ( 63 )  ja yhteistulosrekan 143kg. Työnnön alkupainona ensimmäisen kerran kova kasikymppi.

Nelikasia hallitsi Eepeen Iida, mutta hyvänä kakkosena Jenna omilla ennätyksillään jälleen kerran ( 26+37 )  Kolmantena Helmi tuloksilla 16+23. Ekin siskontytär Anniina oli myös hyvässä vireessä kasaten ennätysrautansa 93 kiloa ( 43+50 ) viiskasiin. Täsmälleen samat painot kuuskolmosiin nosti Junkkari-Hanna. 

Pirren polvivaivat alkavat olla vain muisto ja Pulkkisten sisupussi taisteli sarjavoitosta loppuun saakka yrittäen samalla kääntää otteluvoittoa kotimaakuntaan. 76 kiloa työntäen kuusysiin olisi ollut aika hurja temppu. Tulosta Pirjolle tänään 54+69. Superissa Rebekka tempaisi ensimmäisen kerran viiskymppisen ja työnnössä oli myös uusi kymmenluku tähtäimessä. 60 kiloa jäi vielä nostamatta, mutta jospa se parin viikon kuluttua Lohtajalla nousisi. Työnnössä tytön tulokseksi 56 kiloa.  

 Viiskutosissa Rene sai jälleen vastaansa miehen jonka juuret ovat Siiponjokivarresta. Hyvin nostanut Lassilan Juho näytti tällä kertaa kaapin paikan nuoremmalleen ja pakotti Renen yrittämään työnnössä hurjaa 74 kilon nostoa joka epäonnistui täpärästi. Nuoren rahjalaisen kakkossija tuli tuloksella 115 kiloa ( 45+70 )  Kuuskakkoseen ei valitettavasti löytynyt nostajaa lainkaan piiristämme.

Hyvin menneet valmistavat treenit Samilla toivat kovat ennakko-odotukset kisan suhteen. Kisapainolla 63.3 syntyivätkin omat kisaenkat molempiin lajeihin ( 103+121 ) Viimeisen työnnön pummi ( 123 ) jätti pienen kauneusvirheen Oulun opiskelijan kisaan, mutta kyllä tuolla kunnolla voi levollisin mielin odotella aukeaako paikka EM-lavalle.

Joukkueeseen valittujen nuorten lukuisista poisjäämisistä johtuen joutui porukan pomo Hanski kutsumaan apuun useita veteraaninostajia. Jani ja Miika sentään laittoivat itsensä peliin ja hyvillä tuloksilla. Ysinelosissa Jani ylitti ensimmäisen kerran 260 rajan tuloksin 118+146. SM-lavalla pettynyt Miika oli lähellä huippuonnistumista satavitosissa. Alkupainoilla nostetut 147 ja 190 ovat kovia rautoja ja 200 kilon työntö oli paikalla olijoiden mukaan ollut lähempänä kuin koskaan. Samassa sarjassa Pate mukana joukkueessa tuloksin 102 + 117.  Superissa Juhku osoitti jälleen nousukuntoa. Rautaa kesyyntyi yhteensä 240 kiloa ( 110+130 )

Seiskaseiskassa ja kasiviidessä maakunnan mainetta puolustivat Heikit Niemelä ja Rautapuro. Lohtajan vetreä yrittäjä tempaisi kiloa vaille seiskan ja työnsi kasivitosen. Kokkolan miehelle puolestaan tulosta tasan 200 ( 90+110 )  Kansallisessa kisassa Heikkiä kilon enemmän kasasi yhteistulosta Keijo. Tulos 201 kiloa syntyi tuloksin 90+111. Jos ysikutosen tempauksesta olisi ollut miehellä rajaton määrä yrityksiä, niin kyllä se viidennellä olisi osunut kohdalleen. :-)

Kaikki tulokset: