Heinäkuussa 2018 pitäisi olla käytössä, niin naisilla, kuin miehilläkin uudet painoluokat kymmenessä eri sarjassa. Siihen liittyen poiminta SPNL:n tiedotearkistosta:

Osana sääntömuutoksia ovat uudet painoluokat, jotka otetaan käyttöön vuoden 2018 heinäkuussa. Painoluokkia tulee kymmenen niin naisille kuin miehille. Asiasta kiinnostuneita pyydetään lähettämään ehdotuksia sarjoista suoraan IWF:lle heidän nettisivujensa kautta, mutta lopullisen esityksen johtokunnalle tekee myöhemmin koottava työryhmä. Nykyiset olympiadiksi sidotut sinclair-pisteet jäävät eläkkeelle, sillä johtokunta hyväksyi uuden ROBI-taulukon. ROBI-taulukkoon pystytään päivittämään arvot kulloinkin voimassa olevan maailmanennätyksen mukaan ja näin ollen tarkennuksia voidaan tehdä useammin kuin kerran neljässä vuodessa. Taulukko ottaa myös huomioon sen, että lähellä ME-tulosta kiloparannus kevyillä raudoilla ei tuo yhtä paljon pisteitä kuin vastaava kiloparannus raskailla painoilla. Taulukkoa ei ole vielä julkaistu.

Koko artikkeli:

Jos oikein olen ymmärtänyt tuo ROBI-pisteytys otetaan käyttöön vasta Tokion kisojen jälkeen vuoden 2021 alussa, mutta odotellaan kuinka asiat etenevät.

Nyt saa kuulemma esittää uusia painoluokkia tuonne reilun puolen vuoden päähän. No siinähän ei kauan mene kun sellaisen esityksen tekee. Pohjaksi vanhat painoluokat vuosikymmenten takaa alla olevan kaavan mukaan:

019.jpg

Kuuskymppinen muutetaan kuusykköseksi ja raskaimpia sarjoja lisätään 7,5 kilon jaolla näin: 97,5 kg - 105 kg - 112,5 kg ja + 112,5 kg. Tämä sarjajako on miehille ja naisille sama kaava - 10 kiloa / sarja.