Tapanin iltapäivän harkat voimailtiin isohkolla porukalla, samalla tulevan lauantain punttimaljan finaalia suunnitellen, sekä käytännön asioiden suhteen, että kisataktiikan osalta. Sekä Kisailijoilta, että Junkkareilta löytyy nostajia helpostikin kahden joukkueen verran ja Lovestakin on ilmoitettu mukaan kuusihenkinen porukka.

Viime vuotista voittoaan puolustava RK lähtee kisaan hienoisena ennakkosuosikkina tällä kertaa.

Maakunnan ulkopuolelta Rautioon on tulossa kisaamaan mielenkiintoinen kolmikko. Marianne Saarhelo hyvästelee ikäryhmän 23-vuotiaat SE-raudat mielessään. Mamppaellenvilheemina kävi pari viikkoa sitten Hollannissa ottamassa nimiinsä sarjan 63 kiloa työnnön ja yhteistuloksen SE:t Saara Leskiseltä, mutta tempausrekka jäi vielä Atleettiklubin tytölle.

Mariannen matkassa raudan painoa Rautiossa tulee mittaamaan belgialainen Anna van Bellinghen. Ysikympin MM-kymppi Anaheimista heti Ilmarisen jälkeen ja kevään EM-mitalisti työnnössä Splitin kisoista.

Kolmas ensikertalainen Raution lavalla tulee olemaan Kirsi Pitkänen Tampereen Pyrinnöstä. Viimeinen kisa ikäryhmässä 55-59 vuotiaat, ennen seuraavaan ikäluokkaan siirtymistä ja myös Kirsi hakee lauantaina uusia SE-noteerauksia.

Junkkari-nostajista SE-rautoja tulevat tankoon todennäköisesti kuormauttamaan sekä Satu, että Mervi, omissa ikä- ja painoluokissaan.

001.jpg