Tänä viikonloppuna ei ole ilo ylinnä Ukrainan painonnostopiireissä, sillä kansainvälisten lehtien urheilusivut kertovat Olga Korobkan antaneen positiivisen näytteen marraskuussa Pariisissa. Nyt jää kyllä Lontoo tältä nostajalta näkemättä. Neljän vuoden kilpailukielto antaisi periaatteessa mahdollisuuden osallistua Olympialaisiin tässä tapauksessa vuonna 2016. Toisaalta urheilija, joka on todistettavasti ja tietoisesti käyttänyt anabolisia steroideja ei mielestäni ole enää koskaan samalla viivalla ns. puhtaan urheilijan kanssa, koska todennäköisesti vippaskonsteista on tavallaan apua hyvin pitkään vaikka niiden käytön olisi lopettanutkin käryn jälkeen. 

Paskalla on tapana haista kun sitä pöyhii joten tällaisia postauksia en ota tavaksi ja toivottavasti niihin ei tule olemaan jatkossa aihettakaan, mutta eräs filatelistinen erikoisuus liittyy myös tähän samaan aiheeseen, nimittäin kreikkalainen Sampanis.

 

Kuvan nelilössä komeileva mies voitti mm. Lahdessa MM-kultaa ja Ateenassa 2004 kaulaan ripustettiin pronssimitali. Kreikkalaiset ehtivät juhlistaa kotikisojaan nopeasti julkaisemalla kaikista maansa mitalisteista oman postimerkin. Kun tieto Sampaniksen kärystä tuli tuo kuvan merkki otettiin pois julkisesta myynnistä. Samalla merkistä tuli kohtalaisen arvokas keräilyharvinaisuus. Sampanis itse kiisti ja kiistää käsittääkseni edelleenkin näytteestään löytyneen testosteronin.