Ehkäpä enemmän edellistä tarjoan vaikka oma treenitauko loppui eilen kuin seinään kuin luin Keski-Pohjanmaa lehden urheilutoimituksen esimiehen Juha Savelan lauantain lehteen kirjoittamaan kolumnin, jossa Savela suunnitteli vuoden 2012 olympialaisten järjestämistä Lontoon sijasta Keski-Pohjanmaalla eri seurojen yhteistyönä ja Raution Nuorisoseuran talo pääsi tässä artikkelissa painonnostotapahtumien pääareenaksi. Vaativa keikkahan tuo olisi, mutta periaatteessa vastaus on kyllä kisan suhteen ja itse aion ainakin kynsin hampain pyrkiä kotilavalla Suomea edustamaan. Ensimmäinen harjoitus on eilen tehtynä ja ainakin jalat on halavatun kipiät. 

 Olympiadi on kuitenkin aika pitkä aika joten eipä hättäillä vielä tuon isomman kisa-asian kanssa. Paljon lähempänä ovat sen sijaan Kalajoen nuorten SM-nostot ja niihin liittyen alkoivat eilen erkoon porukan viikonloppuyhteisharkat. Paikalla kahdeksan nostajan ryhmästä oli kaksi, mutta jospa tänään määrä kasvaisi kun Eki astuu vetovuoroon. Harkkoihin toivoisin sparraajiksi myös muiden alueemme seurojen nostajia ainakin Kalajoen ja Lohtajan suunnalta. Ja ne kellonajat ovat siis: La. klo. 16.00 ja Su. klo. 15.00 

 Heinäkuussa oli myös useampikin lajiimme liittyvä tapahtuma, mutta itsellä on ollut jo pitkään tapana pitää keskellä kesää täydellinen lavavapaa tauko. Dyynin kisojen esivalmisteluissa olin toki jonkin verran mukana.  Aurinko käänsi kylmästi noille nostoille selkänsä ja hyytävissä olosuhteissa kaksi kisoihin kutsuttua nostajaamme eivät ihan nappisuorituksiin yltäneet. Eki kuittasi kuitenkin itselleen kevyempien naisten ryhmän ykköspalkinnon tuloksin 55+73/57,9?  Samilla ei ollut onni myötä tempauksessa ja tuloksena kolme kolausta. Työntö sentään antoi tulokseksi asiallisen ysivitosen kisapainolla 56,9. Satanen veikin sitten miestä tällä kertaa mukkelismakkelis oikein kunnolla.

 Heinäkuun viimeisellä viikolla Juku-Juku-leiriläiset saivat maanantaina ja tiistaina asiantuntevaa opastusta painonnoston alkeista Jossuparivaljakon toimesta ja nastaa kuului olleen leiriohjaajina toimiminen vasta ammattikouluihin siirtyneillä nuorilla nostajattarillamme.